Tandarts kosten

Wat kost het u om uw gebit weer gezond én mooi te krijgen? Wij zijn transparant en duidelijk over onze kosten.

Standaard tarieven

Belangrijk om te weten. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft maximumtarieven vastgesteld voor tandheelkundige zorg en orthodontische behandelingen. Iedere tandarts hanteert deze! De kosten van de meest voorkomende behandelingen zijn:

 • een periodieke controle (code C11) € 21,00

 • een verdoving (code A10) € 13,81

 • een eenvlaksvulling met composiet (witte vulling, code V91) € 44,21

 • een second opinion: een uitgebreid onderzoek en opstellen behandelplan (code C28) € 99,46

 • een kaakoverzichtsfoto (code X21) € 66,31

 • een kroon (code R24) € 243,13 (exclusief materiaal- en techniekkosten)

Voor een prothese (kunstgebit), brug of kroon is er voor de tandartsbehandeling dus een standaard maximum tarief. De materiaal- en techniekkosten (de kosten voor het maken) kunnen wel verschillen. U vindt via deze link een overzicht van onze materiaal- en techniekkosten. Een groot deel van tandartskosten zijn dus overal hetzelfde. Maar bij ons kiest u ook voor onze service, snelheid en kwaliteit!

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Welk deel van uw tandheelkundige behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed is afhankelijk van de volgende zaken:

 • uw zorgverzekering (basis of aanvullend verzekerd)

 • uw leeftijd

 • of er een medische noodzaak is voor de behandeling

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars en kunnen precies zien wat uw zorgverzekeraar vergoedt. Wij rekenen daarom voor u uit wat uw zorgverzekeraar in uw specifieke situatie vergoedt en wat u zelf dient te betalen. 

Weet u al welke behandeling u wilt, en wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt? Dan kunt u ook online onze zorgvergoedingscheck invullen.

Eigen risico

In Nederland hebben we een jaarlijks eigen risico voor zorgkosten. In 2018 bedraagt deze € 385. Dit betekent dat de eerste € 385 aan zorgkosten zelf betaald. Zelfs als deze kosten normaliter door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Pas nadat u de eerste € 385 aan kosten heeft betaald, vergoed uw zorgverzekeraar de verdere door u gemaakte zorgkosten. Men kan ook kiezen voor een hoger eigen risico, tot maximaal € 500. Vaak in ruil voor een lagere maandpremie. 

Eigen bijdrage

In bepaalde gevallen dient u een eigen bijdrage te betalen. De eigen bijdrage is het deel van de kosten die u zelf dient te betalen. Voor een volledig kunstgebit is de wettelijke eigen bijdrage 25% van de totale kosten. De wettelijke eigen bijdrage wordt soms geheel of deels vergoed door een aanvullende verzekering.

Wij geven u duidelijkheid over de kosten!

Voordat u beslist of u de behandeling in wilt zetten kunt u van ons een begrotingsvoorstel krijgen met een duidelijk overzicht van:

 • De totale tandartskosten

 • Het deel dat uw zorgverzekeraar vergoedt

 • Het deel dat u zelf dient te betalen

HULP BIJ AANVRAAG VAN VERGOEDINGEN

Wij verzorgen graag de aanvraag van de vergoeding door uw zorgverzekeraar voor u. Wij assisteren u hier graag bij om dit financieel zo goed mogelijk voor u te regelen.

LOPENDE AKTIES De GEbitskliniek

 • Heeft u een gebitsprothese die u na wilt laten kijken, plan dan een Gratis prothesecontrole.

 • Heeft u al een volledige gebitsprothese (u heeft geen eigen tanden meer) en heeft u interesse in een vervangende prothese of een klikgebit. Plan dan een Gratis adviesgesprek.

Factuurbedrag kan afwijken van begroting

De uiteindelijke kosten kunnen soms iets hoger of lager uitvallen dan het bedrag in het begrotingsvoorstel. Dit gebeurt wanneer tijdens de behandeling zaken anders uitpakken dan vooraf ingeschat. De tandarts beoordeelt tijdens de behandeling welke behandeling het beste voor u is. Het kan zijn dat er meer verdoving noodzakelijk is dan ingeschat, waardoor de kosten hoger worden. Of dat een tand toch behouden kan worden, waardoor de kosten juist lager worden. Doel is om uw bestaande tanden te behouden wanneer deze er netjes uitzien, geen pijn doen en goed vast zitten. Het begrotingsvoorstel is dan ook altijd onder voorbehoud.

Betalen in termijnen

Onze facturatie wordt uitgevoerd door Infomedics. U betaalt uw factuur dus ook aan Infomedics. Voordeel hiervan is dat u de mogelijkheid heeft (bij factuurbedragen vanaf € 50) in maximaal 6 termijnen te betalen. Hoe eerder u kenbaar maakt dat u in termijnen wilt betalen, des te meer is er mogelijk. U kunt dit zelf regelen door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar de website www.infomedics.nl/

 2. Log in met het factuurnummer dat vermeld staat op de nota die u heeft ontvangen

 3. Klik vervolgens op de knop "ik wil de nota in termijnen betalen"

 4. Vul het volledige formulier "betalingsregeling" in

U kunt ook bellen met Infomedics. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (09:00-17:00 uur) via telefoonnummer 036-2031900.

Belastingaftrek

Vaak worden niet alle kosten van uw tandheelkundige behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. Onder bepaalde voorwaarden zijn deze kosten als bijzondere ziektekosten aftrekbaar bij uw belastingaangifte. Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. U mag bijvoorbeeld geen kosten opvoeren die al door uw zorgverzekeraar zijn vergoed of ten laste komen van uw eigen risico. Er geldt ook een inkomensafhankelijke drempel.

Het is dus de moeite waard om grote zorguitgaven naar voren te halen. Deze regeling staat al jaren ter discussie en kan veranderd worden waardoor deze zorgkosten dan niet meer aftrekbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Belastingdienst of neem contact op met uw financieel adviseur.


Adviesgesprek aanvragen

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Plan dan een adviesgesprek. Wij bekijken uw gebit en luisteren naar uw wensen en klachten. Wij geven u altijd verschillende behandelmogelijkheden. U bepaalt vervolgens zelf of u de behandeling in zet!

Vul onderstaande formulier in of bel zelf via 0184-63 69 64.

Voor en achternaam
Voor en achternaam

WAAROM NAAR DE GEBITSKLINIEK?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg:

 • Geen wachtlijst en geen doorverwijzing nodig

 • Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen

 • Moderne praktijk met Nederlands sprekende tandartsen

 • Alle specialismen onder 1 dak

 • Gespecialiseerd in cosmetisch behandelingen

 • Gespecialiseerd in behandeling van mensen met angst

 • Ook op zaterdag geopend

 • Gratis zorgeloze overstapservice

 • Volledig rolstoelvriendelijk

 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars

 • Maximale vergoeding door uw zorgverzekeraar

 • Door onze klanten worden wij op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!

John uit Sliedrecht: "Ontzettend tevreden met mijn behandeling bij De Gebitskliniek. ik was altijd angstig, maar ben perfect geholpen. Had ik deze stap maar eerder gezet!"
Lees hier meer klant ervaringen.


Disclaimer: tariefstellingen zijn ontleend aan de officiële tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit. De Gebitskliniek is niet aansprakelijk voor fouten in de gegevens of voor schade die het gevolg is van of samenhangt met het gebruik van de gegevens. Controleer de datum waarop de pagina is bijgewerkt om te zien of deze strookt met de meest recent uitgekomen versie van de NZa tarieven. De NZa tariefbeschikking is altijd leidend.