Een second opinion bij De Gebitskliniek

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion aan. Tijdens een second opinion onderzoekt onze tandarts uw klachten en beoordeelt het voorgestelde behandelplan.

U bent gehele vrij om gebruik te maken van een second opinion, u heeft hier altijd recht op.

Het doel van een second opinion

Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen mening te vormen en een besluit te nemen over uw gebit en het behandelplan. U wordt daarom uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd over uw gebitssituatie en het voorgestelde behandelplan en eventuele andere behandelmogelijkheden. Met deze informatie bent u in staat om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over uw gebit en het behandelplan. 

Wanneer vraagt u een second opinion aan?

Een second opinion vraagt u aan wanneer u:

 • twijfelt aan de diagnose van uw bestaande tandarts
 • twijfelt aan het voorgestelde behandelplan van uw bestaande tandarts
 • beter geïnformeerd wilt worden over uw gebitssituatie en/of het behandelplan
 • wilt weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn

Met of zonder verwijzing van uw tandarts

U kunt bij ons zonder verwijzing vanuit uw eigen tandarts een second opinion aanvragen. Uw eigen tandarts hoeft ook niet te weten dat u een second opinion heeft aangevraagd.

Wat is nodig voor een second opinion? 

Neem bij een second opinion bij voorkeur het op schrift gestelde behandelplan en benodigde gegevens (zoals röntgenfoto’s) van uw tandarts mee. Dit wordt tijdens uw afspraak opnieuw beoordeeld. Indien u deze informatie niet mee kunt nemen kunt u ook langskomen zonder deze informatie.

Kosten van een second opinion

Voor een second opinion brengen wij, zoals gebruikelijk, code C28 (Uitgebreid onderzoek ten behoeve van het opstellen van een behandelplan, inclusief het op schrift stellen en bespreken ervan) in rekening. De kosten hiervan bedragen €97,18. U vindt het meest recente tarief onder tarieven. Verder kan het noodzakelijk zijn dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan met bijbehorende kosten zoals bijvoorbeeld röntgenfoto’s. U kunt deze ook zelf meenemen naar de afspraak, waardoor u mogelijk kosten kunt besparen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Een second opinion wordt niet altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn zorgverzekeraars die wel een medische second opinion vergoeden, maar niet een tandheelkundige.  Als de kosten van een second opinion niet door uw zorgverzekeraar worden vergoedt, dient u deze zelf te betalen. Informeer voordat u een afspraak maakt bij uw zorgverzekeraar of de kosten van een second opinion worden vergoed. Dat voorkomt verrassingen achteraf. 
 

wilt u meer weten, NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP!

Wilt u bij ons een afspraak maken voor een second opinion? Neem dan direct contact met ons op, u vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Wilt u bij ons een afspraak maken voor een second opinion? Neem dan nu contact op. U kunt op meerdere manieren met ons in contact komen:

WAAROM NAAR DE GEBITSKLINIEK?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg:

 • Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen
 • Moderne praktijk met Nederlands sprekende tandartsen
 • Alle specialismen onder 1 dak, dus geen doorverwijzingen
 • Ook op zaterdag geopend
 • Gratis zorgeloze overstapservice
 • Gespecialiseerd in cosmetisch behandelingen
 • Gespecialiseerd in behandeling van mensen met angst
 • Volledig rolstoelvriendelijk
 • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
 • Maximale vergoeding door uw zorgverzekeraar
 • Door onze klanten worden wij op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!

Disclaimer: tariefstellingen zijn ontleend aan de officiële tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit. De Gebitskliniek is niet aansprakelijk voor fouten in de gegevens of voor schade die het gevolg is van of samenhangt met het gebruik van de gegevens. Controleer de datum waarop de pagina is bijgewerkt om te zien of deze strookt met de meest recent uitgekomen versie van de NZa tarieven. De NZa tariefbeschikking is altijd leidend.