Vandaag stond er een leuk artikel over ons op www.hetkompassliedrecht.nl.

Ria Scholten

SLIEDRECHT In een fraai pand aan de Kerkbuurt 124 is sinds maandag 8 juni De Gebitskliniek gevestigd. ,,Onze praktijk is gespecialiseerd in het vervaardigen van (gedeeltelijke) gebitsprothesen en implantaat gedragen prothesen, ook wel klikgebitten genoemd", vertelt eigenaresse Britt Hageraats. ,,Reparaties kunnen normaliter binnen twee uur worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een prothese te rebasen (op te vullen)."

,,In mijn familie komen de beroepen tandarts, tandtechnicus en kaakchirurg veelvuldig voor", aldus Britt. ,,Je kunt dus stellen dat ik al vanaf jonge leeftijd vertrouwd ben met een goede mondzorg. De liefde voor het vak heb ik van huis uit meegekregen en in de loop van de tijd heb ik daar een duidelijk beeld bij gekregen. Ik ben namelijk van mening dat iedereen recht heeft op een goed passende prothese, die met aandacht en zorg is gemaakt en iemand vele jaren jonger kan doen lijken. 

Ze vertelt verder: Een slecht passend kunstgebit kan voor ongemak en problemen zorgen. Veel mensen realiseren zich niet dat er een oplossing mogelijk is, maar passen zich aan de situatie aan. Redenen om eens bij ons binnen te stappen kunnen zijn: moeite met kauwen en/of praten, een iets ingevallen gezicht, hangende mondhoeken, pijnlijke plekjes in de mond en zelfs nekklachten. In sommige gevallen komt de onderkaak iets naar voren. Een ander signaal is het gebruik van kleefpasta's, die bij een goedpassend gebit overbodig zijn."

,,Nieuwe cliënten kunnen rekenen op een gratis en vrijblijvend intake- en adviesgesprek", laat Britt weten. ,,Aan de hand van de uitkomst wordt een behandelplan met een bijbehorend kostenplaatje opgesteld. In geval van een nieuwe prothese kunnen cliënten hun wensen op het gebied van de kleur, stand en grootte van de tanden al in de behandelstoel aangeven. Tandtechniek is een ambacht, dat bij ons 'in huis' met veel vakkennis wordt uitgeoefend. Wij adviseren om bij de passessie een partner, familielid of goede bekende mee te brengen. Zij kunnen het best beoordelen hoe de prothese staat."

Ter gelegenheid van de opening heeft De Gebitskliniek een aantrekkelijke openingsaanbieding in de vorm van een gratis kunst- of klikgebit. Britt legt uit: ,,Wij nemen de eigen bijdrage bij aanschaf van een nieuwe prothese tot een bedrag van 250 euro voor onze rekening. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en het verbruikte eigen risico is dit in vrijwel alle gevallen kostendekkend voor de cliënt. De actie loopt tot en met 30 juni van dit jaar."

De Gebitskliniek is zaterdag 13 juni (tijdens de Kerkbuurtbraderie) geopend. ,,Iedereen is welkom om kennis te komen maken", vertelt Britt. ,,Ik kan me voorstellen dat de aanschaf van een nieuwe prothese een hele stap is en dat mensen daar graag van tevoren een gezicht bij willen zien. Onze reguliere openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Buiten deze uren zijn we telefonisch bereikbaar via 0184 - 636964. Zie voor meer informatie de website www.degebitskliniek.nl.

Comment