Kunstharsplaatje

Een kunstharsplaatje is gemaakt van tandvlees geleurde kunsthars, hierin zijn tanden en / of kiezen bevestigd. Een kunsthars plaatje dient ter vervanging van getrokken of verloren tanden en kiezen.

Een kunstharsplaatje steunt op het gehemelte en steunt enigszins op bestaande tanden en kiezen. 

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING VAN EEN kunstharsplaatje?

Voor het maken van een plaatje prothese wordt er eerst een afdruk van de kaken gemaakt. Hiervoor wordt een afdruklepel gevuld met een vloeibaar materiaal dat tijdens de afdruk in de mond langzaam hard wordt.

Hiervan wordt vervolgens gipsen modellen gemaakt van de gebitssituatie. Dit wordt gedaan door de afdrukken met gips te vullen. Hiermee maken we een kopie van de kaken waarop het kunsthars plaatje wordt ontwikkeld door onze specialisten. 

In samenspraak kiest u met onze specialist de kleur en de vorm van de nieuwe tanden en/of kiezen. Dit doen we met een kleurstaal met kleuren variërend van wit tot geel tot grijs. Wij houden hierbij graag rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeur!

Indien u liever geen kunsthars plaatje in uw gehemelte draagt dan kunnen een frame of implantaten in veel gevallen een goede oplossing bieden. Hiermee worden de missende tanden en/of kiezen op een kunstwortel geplaatst. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor een implantaat of implantaten neem dan contact op een afspraak.

HEEFT U NOG VRAGEN OVER EEN KUNSTHARSPLAATJE? NEEM DAN DIRECT CONTACT MET ONS OP!

Heeft u interesse in een kunstharsplaatje en wilt u een afspraak maken om te laten kijken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op! U bepaalt vervolgens zelf of u de vervolgstap zet, u vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Onze specialisten hebben veel ervaring met kunstharsplaatjes, tijdens intake- of adviesgesprek vertellen wij u graag wat een prothese voor u kan betekenen.

WAAROM EEN kunstharsplaatje VAN DE GEBITSKLINIEK?

  • Geen wachtlijst
  • Wij luisteren graag naar uw wensen, u hebt de touwtjes in handen
  • Onze specialisten zijn de beste van Nederland
  • Een eigen laboratorium (dus geen uitbestedingen)
  • Wij maken gebruik van een anti-kokhalstechniek tijdens het maken van afdrukken
  • Wij declareren rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars
  • Graag kijken wij met u welke mogelijkheden er zijn om de behandeling vergoed te krijgen vanuit uw zorgverzekeraar
  • Onze praktijk is volledig rolstoelvriendelijk
  • Door onze klanten op Zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9,5 op een schaal van 10!
  • De Nr 1 Gebitskliniek van NL!

ONZE KLANTEN OVER DE GEBITSKLINIEK

"Prettig en vakbekwaam" Prettige mensen en zeker vakbekwaam. Ik heb al verschillende mensen geadviseerd om het hier eens te proberen. Gewoon doen.

Mevrouw G.H. van Alphen : Ik ben zo ontzettend netjes geholpen en ben erg tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de geweldige service!

B. van Wijnen : Net bedrijf, zeer vakbekwame specialisten, goed eindresultaat, tevens rekening gehouden met mijn persoonlijke voorkeur. Zeker aan te raden!

Lees hier meer ervaringen van onze klanten.