LEES MEER OVER

kunstgebit reparatie

uw prothese weer als nieuw

Lees meer over onze gratis prothese controle

Kunstgebit reparatie service

Wij voeren de kunstgebit reparatie uit terwijl u wacht. Tevens zullen wij de prothese polijsten en schoonmaken. Uw prothese is na de kunstgebit reparatie weer hersteld.

Reparatietijden de Gebitskliniek

Wij kunnen uw kunstgebit reparatie van maandag tot en met vrijdag vaak dezelfde dag nog uitvoeren. U dient de kapotte prothese dan wel voor 9:30 uur bij ons af te geven.

Wij voeren geen prothese reparatie uit op zaterdag en zondag. Gaat uw kunstgebit kapot in het weekend? Repareer deze dan niet zelf, maar breng de prothese voor maandag 9:30 uur langs.

Kunstgebit reparatie bij De Gebitskliniek

 • Snelle reparatie, zelfde dag retour
 • Reparatie uitgevoerd door prothesespecialist
 • Prothese wordt schoongemaakt en gepolijst
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
Redenen voor een kunstgebit reparatie
Redenen wanneer een kunstgebit reparatie nodig is:
  • Scheuren in uw prothese
  • Een gebroken kunstgebit
  • Missende tanden of kiezen
  • Gebroken tanden of kiezen
Ook kunt u klachten hebben waarbij u niet meteen de connectie legt met uw kunstgebit. Zo kunt u pijn in de mond ervaren en last met praten hebben als uw kunstgebit te los zit. Met een kunstgebit slinkt uw kaak langzaam. Naar verloop van tijd past uw kunstgebit dan niet goed meer. Dit kan nare klachten geven. In die gevallen is een rebasing noodzakelijk
Kunstgebit repareren

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met kunstgebit reparaties, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in facings? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
In welke gevallen kan een prothese gerepareerd worden?

U kunt in de volgende gevallen bij ons terecht voor een kunstgebit reparatie:

 • Een scheur in uw prothese
 • Een gebroken prothese
 • Het vastzetten van tanden of kiezen. Neem de tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee, vaak kunnen we deze weer vastzetten.
 • Gebroken tanden of kiezen
Hoe lang duurt het om een prothese te laten repareren?

De reparatie van een prothese gaat vrij snel, u kunt deze binnen enkele uren alweer ophalen. Bel wel altijd even van te voren voor het maken van een reparatie afspraak.

Waarom is mijn prothese kapot gegaan?

Vaak gaat een kunstgebit kapot omdat het al niet meer perfect paste. Door het slinken van de kaak gaat een kunstgebit na verloop van tijd los zitten. Dit kan leiden tot scheurtjes of breuken waardoor een kunstgebit reparatie onvermijdelijk is. Daarom adviseren wij u om uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, hiervoor bieden wij een gratis prothesecontrole. Als de prothese niet meer goed past voeren wij een rebasing voor u uit.

Waarom kan ik mijn prothese niet zelf repareren?

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als uw kunstgebit kapot is. Misschien heeft u er dan ook aan gedacht om zelf uw kapotte kunstgebit te repareren. Dit is echter niet aan te raden. Probeer nooit zelf te lijmen, vijlen of schuren aan uw gebitsprothese! De kans is groot dat u uw prothese juist verder beschadigt en het kan problemen opleveren bij de uiteindelijke professionele reparatie. Vaak is het dan lastiger om een kunstgebit te herstellen of is de prothese zelfs helemaal niet meer te herstellen.

Ik heb mijn prothese elders laten maken, kan ik bij jullie terecht?

Dat is geen probleem. U kunt gewoon bij ons terecht voor een rebasing of reparatie wanneer de prothese ergens anders is gemaakt.

Signalen van een niet goed passend kunstgebit zijn:
   • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
   • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
   • U gebruikt wel eens kleefpasta’s
   • Uw gezicht is iets ingevallen
   • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen geïrriteerd zijn
   • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
   • U heeft soms nekklachten
   • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage

Laat uw gebit gratis controleren

Heeft u klachten en twijfelt u of het aan uw kunstgebit ligt? Laat uw gebit dan gratis controleren. Tijdens de gratis prothese controle kijken we of uw kunstgebit nog in goede staat is en goed past. Zijn er aanpassingen nodig? Dan kunnen we die meteen uitvoeren voor u. Zo kunt u uw prothese dezelfde dag nog meenemen naar huis.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Gebitsbreuk met een hele slechte breuk, waarbij ook 2 tanden verloren waren gegaan. Mijn eerste indruk was: Dat wordt niets meer! Tot mijn verbazing heeft de Gebitskliniek de prothese binnen 2 uur gerepareerd. En hoe......geen (restant van de) breuk meer te zien en 2 nieuwe kunsttanden. Verbluffend resultaat. Zeer vriendelijk geholpen. Zeker een aanrader!

  Anoniem Zorgkaart Nederland

Tarieven reparatie kunstgebit

Het repareren van een kunstgebit boven of onder kost € 105,-. De verzekering vergoedt daar een groot deel van. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Het repareren van een gedeeltelijke prothese (frameprothese of kunsthars plaatje) kost € 95,-. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Wij kijken graag mee naar de dekking van uw verzekering. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Zelf een kunstgebit herstellen

Zelf een gebroken kunstgebit lijmen is niet verstandig. Zit er een scheur in uw kunstgebit repareer deze dan niet zelf. De kans is groot dat u dan de prothese nog meer beschadigt. Het repareren van uw kunstgebit kan dan nog complexer worden. Of het is zelfs helemaal niet meer mogelijk om uw kunstgebit te repareren.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.