LEES MEER OVER

kunstgebit reparatie

uw prothese weer als nieuw

Lees meer over onze gratis prothese controle

Uw kunstgebit snel laten repareren

Uw kunstgebit wordt dezelfde dag nog gerepareerd en kunt u dus snel weer ophalen. Tevens zullen wij het gerepareerde kunstgebit schoonmaken en voor u polijsten. Uw kunstgebit is na een kunstgebit reparatie weer volledig hersteld.

Reparatietijden de Gebitskliniek

Wij kunnen uw kunstgebit reparatie van maandag tot en met vrijdag vaak dezelfde dag nog uitvoeren. U dient de reparatie dan wel bij ons aan te melden via onderstaande button, en de kapotte prothese voor 9:30 uur bij ons af te geven.

Wij voeren geen prothese reparatie uit op zaterdag en zondag. Gaat uw kunstgebit kapot in het weekend? Repareer deze dan niet zelf, maar geef de prothese voor maandag 9:30 uur af.

Kunstgebit reparatie bij De Gebitskliniek

 • Snelle reparatie, zelfde dag retour
 • Reparatie uitgevoerd door prothesespecialist
 • Kunstgebit reiniging en gepolijst tijdens reparatie
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Oorzaken voor een beschadigd kunstgebit

De onderdelen van een gebitsprothese kunnen stuk gaan. Ook al is de prothese gemaakt van een sterk kunsthars, met het gebruik kan deze beschadigen. Het is dan zaak om uw kunstgebit zo snel mogelijk te laten repareren. Een kapotte prothese heeft namelijk allerlei nadelen. U kunt bijvoorbeeld lastig eten, praten of lachen. De volgende oorzaken kunnen zorgen voor een beschadigd of zelfs gebroken kunstgebit:

 • Delen van uw kunstgebit kunnen breken wanneer u op iets hards bijt.
 • Wanneer u de prothese per ongeluk laat vallen op een harde vloer kan het zijn dat er tanden of kiezen breken. Het kan ook voorkomen dat de de prothese door midden breekt.

Het kunstgebit kan ook beschadigen wanneer deze niet goed in de mond past. Er ontstaan dan scheurtjes of barstjes in de prothese tijdens het kauwen of bijten. Dit komt doordat er spanning komt te staan op de basis van de prothese. Daarom is het van belang regelmatig uw prothese passend te maken.

Wat wel doen bij een gebroken kunstgebit

Verzamel de gebroken onderdelen of missende tanden en kiezen en breng deze naar de tandprotheticus bij de Gebitskliniek. Onze specialisten kunnen deze delen vaak eenvoudig repareren

Meld uw kunstgebit reparatie zo snel mogelijk aan. Hoe langer u wacht, hoe schadelijker dit is voor uw prothese en mond.

Redenen voor een kunstgebit reparatie
Redenen wanneer een kunstgebit reparatie nodig is:
  • Scheuren in uw prothese
  • Gebroken kunstgebit
  • Afgebroken hoekjes van het kunstgebit
  • Missende tanden of kiezen
  • Gebroken tanden of kiezen
Ook kunt u klachten hebben waarbij u niet meteen de connectie legt met uw kunstgebit. Zo kunt u pijn in de mond ervaren en last met praten hebben als uw kunstgebit te los zit.
Met een kunstgebit slinkt uw kaak langzaam. Naar verloop van tijd past uw kunstgebit dan niet goed meer. De klachten van een ingevallen mond kunnen erg vervelend zijn. In die gevallen is een rebasing noodzakelijk.
Kunstgebit repareren

Wat niet doen bij een gebroken kunstgebit

Gaat uw kunstgebit kapot in het weekend? Blijf kalm. Een kunstgebit kan namelijk snel weer gerepareerd worden. Bij de Gebitskliniek wordt een kunstgebit reparatie nog dezelfde dag gerepareerd, dit kan van maandag tot en met vrijdag. Meld de reparatie wel even bij ons aan.

We raden u aan het volgende niet te doen als uw prothese is stuk gegaan:

Blijven lopen met een kapot kunstgebit. Het niet laten repareren van een beschadigd kunstgebit kan voor meerdere problemen zorgen. De prothese kan nog verder beschadigen en dit kan ertoe leiden dat het kunstgebit vervangen moet worden. Daarnaast slinken uw kaken sneller en krijgt u last van een ingevallen mond. Ook kunnen de scherpe beschadigde onderdelen uw tandvlees beschadigen.

Zelf repareren. Zeker wanneer uw prothese stuk gaat in het weekend is de verleiding groot om uw kunstgebit zelf te repareren. Dit adviseren we u niet te doen. Gebruik vooral geen lijm om uw kunstgebit te repareren. Hierdoor kunt u namelijk de kunsthars beschadigen en is daardoor moeilijker te repareren door een prothese specialist.

U heeft vragen?

Wij de antwoorden

Onze specialisten hebben veel ervaring met kunstgebit reparaties, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen.
Heeft u interesse in facings? Neem dan contact op zodat wij u advies kunnen geven over uw persoonlijke situatie.
In welke gevallen kan een prothese gerepareerd worden?

U kunt in de volgende gevallen bij ons terecht voor een kunstgebit reparatie:

 • Een scheur in uw prothese
 • Een gebroken prothese
 • Het vastzetten van tanden of kiezen. Neem de tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee, vaak kunnen we deze weer vastzetten.
 • Gebroken tanden of kiezen
Hoe lang duurt het om een prothese te laten repareren?

De reparatie van een prothese gaat vrij snel, u kunt deze binnen enkele uren alweer ophalen. Bel wel altijd even van te voren voor het maken van een reparatie afspraak.

Waarom is mijn prothese kapot gegaan?

Vaak gaat een kunstgebit kapot omdat het al niet meer perfect paste. Door het slinken van de kaak gaat een kunstgebit na verloop van tijd los zitten. Dit kan leiden tot scheurtjes of breuken waardoor een kunstgebit reparatie onvermijdelijk is. Daarom adviseren wij u om uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, hiervoor bieden wij een gratis prothesecontrole. Als de prothese niet meer goed past voeren wij een rebasing voor u uit.

Waarom kan ik mijn prothese niet zelf repareren?

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als uw kunstgebit kapot is. Misschien heeft u er dan ook aan gedacht om zelf uw kapotte kunstgebit te repareren. Dit is echter niet aan te raden. Probeer nooit zelf te lijmen, vijlen of schuren aan uw gebitsprothese! De kans is groot dat u uw prothese juist verder beschadigt en het kan problemen opleveren bij de uiteindelijke professionele reparatie. Vaak is het dan lastiger om een kunstgebit te herstellen of is de prothese zelfs helemaal niet meer te herstellen.

Ik heb mijn prothese elders laten maken, kan ik bij jullie terecht?

Dat is geen probleem. U kunt gewoon bij ons terecht voor een rebasing of reparatie wanneer de prothese ergens anders is gemaakt.

Wat kost de reparatie van een kunstgebit?

Het repareren van een regulier kunstgebit boven of onder kost ongeveer €105,-. De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage €10,50 is.

Hoe lang duurt een kunstgebit reparatie?

Een kunstgebit reparatie duurt ongeveer 90 minuten afhankelijk van de beschadiging. Bij de Gebitskliniek wordt de reparatie vaak nog dezelfde dag uitgevoerd en krijgt u de herstelde prothese snel weer terug.

Kan een kunstgebit gelijmd worden?

We raden niet aan om zelf uw kunstgebit te repareren met lijm. Dit kan het kunstgebit namelijk nog verder beschadigen. Het kunsthars kan namelijk reageren op de lijm die gebruikt wordt. Ook kan dit ertoe leiden dat een kunstgebit helemaal moet worden vervangen.

Wat kost de reparatie van een kunstgebit?

Het repareren van een regulier kunstgebit boven of onder kost (in 2023) ongeveer €120,95. De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage €12,10 is.

Waarom is een kunstgebit van De Gebitskliniek beter dan elders?

Het is een combinatie van factoren. 

Vanaf onze start hebben we mensen geholpen die soms al jaren rondlopen met een pijnlijke of slecht passende prothese, waardoor ze niet goed konden, eten, praten of lachen. Een prothese hoort goed te passen, al het andere is niet normaal.

We maken gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm van de prothese. Dat gaat allemaal met de hand waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat. Er worden tegenwoordig al gebitsprothesen gemaakt met een 3D printer of uitgefreesd vanuit een digitale mondscan. We gebruiken deze digitale technologie wel bij het maken van kronen en bruggen, en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Maar vooralsnog voldoen de protheses die hiermee gemaakt worden qua pasvorm en natuurlijke uitstraling niet aan onze norm. De kosten zijn ook vergelijkbaar, welke overigens nagenoeg volledig vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering.

Het is voor ons ook heel goed mogelijk rekening te houden met de beste uitstraling die past bij het gezicht. De kleur, vorm en stand van de tanden kan gezamenlijk bepaald worden. Sommige mensen nemen zelfs oude foto’s mee, dit om de prothese daar zo dicht mogelijk bij aan te laten sluiten. 

We zijn zeer ervaren met angstpatienten. Het eventueel verwijderen van tanden gebeurt volledig verdoofd en pijnloos. Omdat we hier zo zorgvuldig mee omgaan horen we altijd dat de behandeling enorm is meegevallen, zelfs van patiënten die heel veel angst ervaren bij een bezoek aan de tandarts. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we door onze cliënten worden beoordeeld met een 9,5!

Signalen van een niet goed passend kunstgebit zijn:
   • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
   • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
   • U gebruikt wel eens kleefpasta’s
   • Uw gezicht is iets ingevallen
   • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen geïrriteerd zijn
   • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
   • U heeft soms nekklachten
   • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage

Laat uw gebit gratis controleren

Heeft u klachten en twijfelt u of het aan uw kunstgebit ligt? Laat uw gebit dan gratis controleren. Tijdens de gratis prothese controle kijken we of uw kunstgebit nog in goede staat is en goed past. Zijn er aanpassingen nodig? Dan kunnen we die meteen uitvoeren voor u. Zo kunt u uw prothese dezelfde dag nog meenemen naar huis.

De best beoordeelde tandartspraktijk van de Alblasserwaard
 • Gebitsbreuk met een hele slechte breuk, waarbij ook 2 tanden verloren waren gegaan. Mijn eerste indruk was: Dat wordt niets meer! Tot mijn verbazing heeft de Gebitskliniek de prothese binnen 2 uur gerepareerd. En hoe......geen (restant van de) breuk meer te zien en 2 nieuwe kunsttanden. Verbluffend resultaat. Zeer vriendelijk geholpen. Zeker een aanrader!

  Anoniem Zorgkaart Nederland

Tarieven reparatie kunstgebit

Het repareren van een kunstgebit boven of onder kost ongeveer €121 (in 2023). De meeste verzekeringen vergoeden daar 90% van zodat uw eigen bijdrage ca. €12,10 is. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Het repareren van een gedeeltelijke prothese (frameprothese of kunsthars plaatje) kost €111. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de volledige kosten. Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

Wij kijken graag mee naar de dekking van uw verzekering. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Zelf een kunstgebit herstellen

Zelf een gebroken kunstgebit lijmen is niet verstandig. Zit er een scheur in uw kunstgebit repareer deze dan niet zelf. De kans is groot dat u dan de prothese nog meer beschadigt. Het repareren van uw kunstgebit kan dan nog complexer worden. Of het is zelfs helemaal niet meer mogelijk om uw kunstgebit te repareren.

Is uw kunstgebit niet kapot, maar gewoon aangetast door bruine of zwarte aanslag? Bekijk dan onze tips om je kunstgebit te schoon te maken.

Liefde en passie voor het vak

Waarom De Gebitskliniek?

De Gebitskliniek staat voor een hoogwaardige kwaliteit en persoonlijke zorg.

ALLES ONDER 1 DAK

Wij hebben specialisten in huis op ieder vakgebied, u wordt niet doorverwezen.

ZATERDAG GEOPEND

U kunt bij ons ook op zaterdag terecht.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Wij nemen de tijd voor u en luisteren naar uw wensen.

ZORGELOZE OVERSTAPSERVICE

Na behandeling kunt u voor controle terug naar uw oude tandarts. Wilt u wel naar ons overstappen dan regelen wij de gehele overstap.

WIJ HELPEN BIJ ANGST

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS

Wij declareren bij alle zorgverzekeraars. U kunt rechtstreeks bij ons terecht zonder doorverwijzing.

Nog vragen?

Wij kunnen contact met u opnemen.

Komt het u nu even niet uit of zijn wij al gesloten? Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.