Het Algemeen Dagblad over onze hulp aan Marja Scholtes

De Papendrechtse Marja Scholtes, die al een halfjaar zonder bovengebit rondliep, is dolgelukkig. De Gebitskliniek uit Sliedrecht, waar Britt Hageraats haar een gratis passend kunstgebit aanbood, kreeg het in één middag voor elkaar. De oude niet-passende prothese werd aangepast en Scholtes kan na maanden weer normaal eten en praten. ‘Ik ben euforisch,’ zegt Scholtes.

Het Algemeen Dagblad heeft uitgebreid verslag gedaan van de problemen van Marja Scholtes.

ALGEMEEN DAGBLAD 7-10-2015

PAPENDRECHTSE AL HALF JAAR ZONDER BOVENGEBIT

Marja Scholtes met haar niet passende kunstgebit. Ze voelt zich niet se­rieus genomen door haar zorgverzekeraar FBTO. ‘Ik word al zo lang van het kastje naar de muur gestuurd.’ © Foto Richard van Hoek.

IN DE KRANT De Papendrechtse Marja Scholtes is ten einde raad. Op 5 mei liet zij haar verrotte bovengebit trekken, maar ze heeft er nog altijd geen passende neptanden voor terug. De tandarts, verzekeraar FBTO en een gespecialiseerde kliniek wijzen vooral naar elkaar en weigeren op te draaien voor de kosten.

Ze lijkt de schaamte inmiddels voorbij. Want terwijl Marja Scholtes (56) vertelt wat voor ellende haar sinds 5 mei is overkomen, ligt haar kunstgebit keurig in een glaasje water op het aanrecht. Zitten blijft hij toch niet.

“Zoals ik ben behandeld: het hoort niet in Nederland. Respectloos, onmenselijk. Ik heb al zolang pijn. Ik ben 10 kilo afgevallen omdat ik niet fatsoenlijk kan eten. Ik slaap slecht, kan niet normaal praten. En wat te denken van mijn sociale leven? Ik werk in een garagebedrijf, onder meer als receptioniste. Nou, dat is niet prettig hoor, met een klapperend gebit mensen ontvangen. Ik ben razend en verdrietig tegelijk.”

Bronvermelding; Algemeen Dagblad, Door redactie, 7-10-2015 01:45, link naar artikel.

 

ALGEMEEN DAGBLAD 12-10-201

GRATIS KUNSTGEBIT VOOR VROUW ZONDER TANDEN

© AD.

SLIEDRECHT De Gebitskliniek uit Sliedrecht heeft Marja Scholtes aangeboden gratis een passend kunstgebit aan te meten. ,,Want dit kan zo echt niet,” zegt eigenaresse Britt Hageraats van de gespecialiseerde prothesekliniek. Zij las het schrijnende verhaal van de 56-jarige Papendrechtse zaterdag in deze krant.

Scholtes zit al sinds 5 mei zonder passend bovengebit. Volgens haar tandarts is dat het gevolg van een kaakafwijking. Verzekeraar FBTO betwist deze lezing. Gevolg: niemand wil voor de plaatsing van dure implantaten opdraaien. Ondertussen is Scholtes ten einde raad. Ze is 10 kilo afgevallen omdat ze niet normaal kan eten.

,,Dat is echt fantastisch,” jubelt ze over het aanbod. Hageraats heeft de Papendrechtse vandaag uitgenodigd in haar kliniek. ,,Ik kan niks beloven, maar we gaan proberen haar huidige prothese passend te maken. Een tijdelijke oplossing, maar dan kan ze in elk geval normaal eten.”

Bronvermelding; Algemeen Dagblad, door redactie, 12-10-2015 09:14, link naar artikel.

 

 

ALGEMEEN DAGBLAD 13-10-2015

DOLGELUKKIG MET NIEUW GEBIT ’IK BEN HELEMAAL EUFORISCH’

© Rinie Boon.

SLIEDRECHT De Papendrechtse Marja Scholtes, die al een halfjaar zonder bovengebit rondliep, is dolgelukkig. De Gebitskliniek uit Sliedrecht, waar Britt Hageraats haar een gratis passend kunstgebit aanbood, kreeg het in één middag voor elkaar. De oude niet-passende prothese werd aangepast en Scholtes kan na maanden weer normaal eten en praten. ‘Ik ben euforisch,’ zegt Scholtes.

,,De prothese past, het zit naar behoren,” zegt de Papendrechtse Marja Scholtes nog enigszins verbaasd. Na een half jaar zonder bovengebit rond te hebben gelopen, heeft Scholtes eindelijk een prothese die past.

Toen afgelopen zaterdag het verhaal van Scholtes in deze krant verscheen, bood de Gebitskliniek op de Kerkbuurt in Sliedrecht zich aan als redder in nood. Eigenaresse Britt Hageraats van de prothesekliniek bood aan het kunstgebit gratis passend te maken. Gistermiddag had Scholtes een afspraak, om slechts een paar uurtjes later de kliniek weer uit te lopen. ,,Ik ben helemaal euforisch,” zegt de Papendrechtse lachend. ,,Ik ben zo’n gelukkig mens. De manier waarop ze hier met me omgingen, zo vriendelijk en met begrip. Dat heb ik nog niet eerder gezien in deze branche.”

Hageraats van de Gebitskliniek maakte de oude prothese passend door deze op te hogen. ,,We hebben een randopbouw gemaakt die beter over de kaak valt. Het heeft een zachte basis waardoor ze het gebit zonder kleefpasta in kan,” legt ze uit. Toen Scholtes op 5 mei haar verrotte bovengebit liet trekken bleken er geen passende neptanden te zijn. FBTO wilde niet voor de kosten opdraaien, maar de ellende lijkt nu voorbij. Over twee weken moet Scholtes terugkomen voor het definitieve gebit.

Bronvermelding; Algemeen Dagblad, door Salwa van der Gaag, 13-10-2015 09:57, link naar artikel.

Recent Posts
Gebitskliniek in het AD