Angst voor de tandarts

Wij krijgen in onze tandartspraktijk vaak de vraag: “Zijn jullie ook gespecialiseerd in behandeling van patiënten met angst voor de tandarts?” We leggen dan uit dat we de tijd nemen voor onze patiënten, een duidelijk behandelplan maken voorafgaand aan de behandeling, uitgebreid toelichten wat er gaat gebeuren; voorafgaand, tijdens en na de behandeling. En belangrijk, dat we diverse technieken gebruiken waardoor onze behandelingen vrijwel pijnloos zijn.

Angst behandeling

Dus ja, wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts. Maar deze wijze van behandelen hanteren wij niet alleen bij angstpatienten, maar bij al onze patiënten. Wij zijn namelijk van mening dat een bezoek aan de tandarts helemaal niet vervelend hoeft te zijn, en dat deze “angst” behandeling een normale manier van werken is.

Het komt helaas nog steeds heel vaak voor dat mensen met lood in de schoenen naar de tandarts gaan. Nachten wakker liggen voorafgaand aan een controlebezoek, of erger nog, men gaat helemaal niet meer naar de tandarts. Dit laatste maakt de gebitssituatie er vaak niet beter op. Dit maakt de drempel om actie te ondernemen nog hoger.

Waar komt angst voor de tandarts vandaan?

Maar waar komt deze angst vandaan? Soms al van jongs af aan, door slechte ervaringen bij de schooltandarts. Onbegrip die wordt ervaren bij de tandarts waar men al jaren komt. Of een nare ervaring met een tandarts uit het verleden. Vaak ontstaat er ook angst omdat men lange tijd niet op controle is geweest en men het gevoel heeft dat er nu veel moet gebeuren.

Wat doen wij met angst voor de tandarts?

Wij merken dat door transparant te zijn, goed te luisteren naar de vragen en opmerkingen, en duidelijk advies te geven, men toch de eerste stap richting behandeling durft te zetten. Bij de Gebitskliniek staan de wensen van onze klanten centraal, we behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Tevens hebben we alle specialismen in huis. U wordt dus behandeld door degene die het meest is gespecialiseerd in uw gebitssituatie, daarmee bent u verzekerd van de best mogelijke zorg. En erg belangrijk, wij behandelen zonder pijn.

Bij de eerste kennismaking bij de tandarts wordt er geluisterd naar uw wensen en wordt er een diagnose van uw gebit gemaakt. Aan de hand daarvan wordt er een duidelijk behandelplan opgesteld. Voor zo’n kennismaking nemen wij ruim de tijd, iets wat erg belangrijk is voor het vertrouwen in de behandeling. Belangrijk is dat de patiënt bij ons altijd zelf aan zet is. U bepaalt of de behandeling uiteindelijk wordt ingezet.

Als de behandeling eenmaal is ingezet, horen we eigenlijk altijd dat het heel erg is meegevallen en men heel blij is dat de eerste stap naar een gezond en sterk gebit is gezet.

Contact opnemen

Ziet u erg op tegen uw tandartsbezoek, bent u al een tijdje niet meer geweest of wilt u eens door een specialist naar uw gebit laten kijken. Neem dan eens contact met ons op. Wij zijn gevestigd op de Kerkbuurt 126 in Sliedrecht en telefonisch bereikbaar via 0184-636964. Wij helpen u graag verder.

Wij zijn trots te vermelden dat wij inmiddels de best beoordeeld tandartspraktijk van de Alblasserwaard zijn.

Met vriendelijke groet,

Britt Hageraats
De Gebitskliniek

Recent Posts